© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

SPEED TEST 1 - WIXSHOW

This page is a speed test made by Andreas Kviby to find the fastest way possible to load large amounts of data without loosing speed.

Ett litet pensionat som ligger i en herrgårds flygel på en udde vid sjön. Runnviken er­bjuder upplevelser för alla sinnen. Till Aptitrundan dukar vi upp en buffé med maträtter och bakverk tillagade av råvaror från gårdens trädgårdsodling (Anders Nielsen) och ekologiskt kött från Onsberga gård. Passa också på att besöka Nielsens trädgårdsodlingar som ligger alldeles intill oss. Nielsen deltar också i Aptitrundan.

RUNNVIKENS PENSIONAT

Delika­tessbutik inne i centrala Malmköping med produkter från mängder av sörm­ländska matproducenter. Kött, bröd, marmelader, must, saft, glass, fårskinn, honung, rapsolja, kryddor och en massa annat gott. Här finns också ett stort utbud av våra egna produkter. Passa också på att besöka mysiga Malmköping när du är här, eller varför inte ta en tur ut till vår gård, Stavtorp som ligger ett par kilometer utanför Malmköping.

STAVTORPS BUTIK - MALMKÖPING

På Magda Gård kommer du under Aptitrundan få träffa oss, Peperone chilepepparprodukter. Vi bjuder på smakprov och säljer våra populära produkter såsom heta marmelader till ostbrickan, starka såser till grillen och chilepepparsalter av världens mest uppskattade chilepepparfrukter med mera. Med på Magda gård är också producenterna Sketorp och Archangelica örter.

PEPERONE PÅ MAGDAKULLAN

Välkommen till oss! Vi har öppet 12.00 - 16.00 med visning av bryggeriet varje heltimme och smakprov på vår goda Eskilstuna Lättale. Det går bra att köpa våra olika folköl till ett mycket bra specialpris - tio flaskor för hundra kronor, lättöl eller smakprov från våra 14 kranar med olika starköl.

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt bryggeri sedan 2006 och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna. Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet. De båda kopparpannorna har en kapacitet på 1 000 liter.
Eskilstuna Ölkultur är medlem i Sörmlands Matkluster och är certifierat enligt IP Livsmedel och ekologiskt certifierade enligt EU:s regler.
<strong>OBS!</strong> Parkera bilen på Strömsholmen och promenera ca 200 meter längs ån till bryggeriet

ESKILSTUNA ÖLKULTUR

Kocken Jonas Hammar från Solmyra Smak­ fullt står på Ändebols Gård och lagar till smarriga wraps gjorda på gårdens kött och grönsaker. 
Solmyra Smakfullt är ett lokalt förankrad företag som har catering, kurser, provningar mm... på sin agenda. Med på Ändebols Gård finns också producenten Lena Engelmark Embertsen från Högtorp Gård som förädlar smaken av det orörda.

 SOLMYRA SMAKFULLT PÅ ÄNDEBOL

Restaurang och konferensanläggning 30 min från Norrköping. God och spännande mat i unik bruksmiljö. Granne med Reijmyre Glasbruk.
Krögaren Ceith Landin är känd för många i Katrineholm som lärare på Lindengymnasiets restaurangskola. Nu driver han tillsammans med kompanjonen Magnus Jeppsson Rejmyres gestgifveri.

Ceith Landin har en mångårig erfarenhet av restaurangbranschen och på meritlistan finns även en utbildning i Grythyttan på Carl Jan Grankvist skapelse, restauranghögskolan. Han är även utbildad hos Paul Bocuse i Lyon Frankrike.
Vid sin sida har han hustrun, Katrineholms volleybollklubbs elitpassare, Agne Zakarauskaite Landin. I oktober öppnar vi vårt Mickrobryggeri Rejmyre Hantverksbryggeri.

Ett besök i orten Rejmyre är en upplevelse i sig med det levande glasbruket och den idylliska hantverksbyn. I Rejmyre och i närområdet finns en rad sevärdheter och aktiviteter.

Under oktober månad öppnar vi vårt mickrobryggeri, Rejmyre Hantverksbryggeri.

Rejmyre Gestgifveri

Vi ligger granne med Runnviken Pensionat & Rekreation, vi har försäljning av för dagen aktuella grönsaker, t.ex tomater från växthu­set vid Lövsund. Kom och njut av en fantastisk miljö runt hela träd­ gården! På Runnviken kan ni äta gott eller bara ta en fika.

NIELSENS TRÄDGÅRDS- SERVICE

Sörmländsk buffelmozzarella – Ja, det hittar du hos Ebba och Gustaf på Öja Gård. Här gör vi både yoghurt och mozzarella i vårt mejeri av mjölken från våra vattenbufflar. På Öja har vi även lamm och flera andra djur du kan titta på. Under Aptitrundan säljer vi nyslaktat färskt buffelkött, mejeriprodukter och goda buffelburgare. Till lunch grillar vi buffelburgare och vi bjuder på provsmakning av buffelyoghurten. Välkomna.

Passa också på att besöka gårdar som ligger i vår närhet, Närsjö gård och Magdakullan, båda deltar i Aptitrundan.

ÖJA GÅRD

Trädgårdsutbildningar samt ekologisk/biodynamisk grönsaksodling med försäljning i egen Gårdsbutik. Lunchrestaurang och konferensmöjligheter. Under Aptitrundan arrangerar vi Skillebyholms Höstmarknad, ett årligen återkommande event med främst lokala ”torgare” – grönsaker, mat, konsthantverk och mycket mera, allt i hållbarhetens tecken. 10 september mellan 10.00-16.00.

Mer om höstmarknaden:
Skillebyholms årliga höstmarknad är mycket omtyckt. Söndagen den 10 september 2017 är det dags igen, kl. 10.00-16.00 är ni välkomna! På marknaden säljs ekologiska och biodynamiska produkter och kvalitetshantverk.
Skillebyholm serverar sin egen biodynamiska lunchbuffé. På området finns även kaffe/te & kakor, korv och andra godsaker till försäljning. Skillebyholms gårdsbutik är öppen hela dagen.
Bland varorna som säljs finns bland annat bröd, honung, keramik, bruksföremål, smide, smycken, blommor,barnkläder, yllekläder, korgar, hantverk, leksaker och mycket mer.
Lunchbufférestaurangen och Gårdsbutiken tar emot kortbetalningar, de flesta andra försäljarna tar endast emot kontanter.

Bilparkering mot en avgift på 50 kr/bil finns, betalas kontant.
Se turlistor för buss med SL och Länstrafiken Sörmland (hållplats Skilleby).

SKILLEBYHOLM

Magda är en av pionjärerna inom ekologisk odling och djurhållning, den biodynamiska odlingen började här redan 1976. Idag betar röd­kullor de ekologiska hagmarkerna och bidrar till den biologiska mång­falden, de ger fantastiskt kött som vi säljer direkt från gården. Här finns också en loppis i maga­sinet och i stallcaféet serveras maträtter och allehanda bakverk. I vår restaurang kan du äta gott från gården ,här har vi har också fullständiga rättigheter. På gårdsplan grillar vi kött från gården.
Kovandring – guidning på gården där vi visar upp våra rödkullor kl 14.00. Ponnyridning hela dagen. Träffa gutefår och lamm. På Magda säteri finns under Aptitrundan också producenterna: ARCHANGELICA, SKETORP, PEPERONE
, RABA SWEET och JULITA RAPSOLJA.

Passa också på att besöka gårdar i vår närhet som är med under Aptitrundan, Öja Gård i Stora Sundby och Närsjö gård.

MAGDAKULLAN

I vårt gårdsbageri som du hittar i ladugården på Wäsby kan du njuta av hembakade bröd och bakverk i vacker lantlig gårdsmiljö. Vi är ett gårdsbageri med ett mysigt café som tillverkar allt från grunden dessutom gör vi egen glass av italiensk typ s.k. gelato.
I ladugården på Wäsby finner du också Wäsby Magasin & stall samt Wäsby Textil & Interiör och Snowberry Store.
Mer info: http://www.wasbymagasin.se
Wäsby Magasin & Stall är beläget strax utanför Torshälla på den plats där Wäsby Säteri en gång låg. Wäsby Säteri har sin historia tillbaka till 1500-talet och var en tid indraget till kronan och Drottning Kristina. Det talas om att det en gång var Drottning Kristinas jaktslott.

Wäsby Café & Bageri

Välkommen till oss under Aptitrundan, på våran gård i Malmköping har familjen producerat färsk mjölk i flera generationer.
Av den färska mjölken har vi i nuläget producerat mer än 70 olika sorters  gräddglassar som varierar efter säsong. Våra sorbeter tillverkas av färska eller frysta  frukter och bär (beroende på säsong).
Glassen vi producerar innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen utan endast naturliga råvaror. Vi använder mjölk från en granngård, St.Dahl i Dunker, ca.8km från Grinda. De Sörmländska äggen vi använder knäcks för hand. Frukter och bär är oftast odlade i närområdet. Antingen i egen trädgård eller från vänner och bekanta. Att tillverka våran glass är ett riktigt hantverk. Faktum är att det är skillnad på glass och glass.
Passa på att besöka vår granne Malmköpings Gourmetgrönt/Mojave Grönt som också deltar i Aptitrundan. Här kan du köpa magiska tomater och otroliga gurkor och fantastiska grönsaker.

GRINDA GÅRDSGLASS

Landsbergs är ett familjejordbruk i centrala Sörmland som inriktar sig på att ta fram riktigt bra BBQ kött, både nöt och fläsk. Under aptitrundan kommer vi erbjuda lunchservering på gården med inriktning mot amerikanskt Bbq. Det kommer finnas professionella grillare som tillagar maten i både smokers och på grillar. Det kommer även finnas olika modeller av grillar att klämma och känna på, med tillhörande expert för att förklara fördelar med de olika modellerna. Gårdsbutiken kommer vara öppen och nötkött, fläskkött, korv mm kommer finnas för försäljning.
Allt detta medans Ni kan beskåda badande grisar och betande kor.

LANDSBERGS

En nystartad gårdsbutik och café, grönsaksodlingar med förädling och chokladtillverkning. Försäljning av grönsaker, choklad, praliner, mar­ melader, café med lättare lunch och mängder av hembakt. Vi bakar och tillverkar/odlar allt på naturligt sätt och använder bara äkta råvaror samt en stor portion kärlek. Prov­ smakning av chokladprodukter under hela dagen.

ROBERT E’s BOTANISKA

Självplock och försäljning av majs. Möjlighet till avkorning av majs. Provsmaka olika majsrätter. Kaffeservering, fika och grillning av majs.

KLIPPINGE GÅRD

Hotell och restaurang högt beläget med en strålande utsikt över Malmköping i hjärtat av Sörmland!
Under aptitrundan dukar vi upp den välsmakande buffén med inspiration av Sörmländska smaker mellan 12:00-15:00
Pris 275: - /person. Välkomna att boka bord på 0157 24580 alt info@hotellmalmkoping.se
Önskar ni komma efter klockan 15:00 ber vi er att förboka detta innan klockan 12:00 den 10.e september.

HOTEL MALMKÖPING

Annas kök förädlar en del av gårdens mjölk som säljs i den egna gårdsbutiken. Vi har yoghurt, gårdsmjölk, Dulce de Leche, glass och ostkaka, kött från nöt och lamm. Om vädret bjuder på uppehåll har vi kaffeservering, kosafari och visning av smådjur.

ANNAS KÖK | ÖSVRETA GÅRD

I gårdsbutiken säljs eget styckat viltkött från Sörmland. Även rökt och torkat. Utöver viltkött har vi tolv olika viltkorvar och sex olika rökt kött. Vi säljer också våra populära grillade 150g viltburgare för 40kr/st inkl. tillbehör. Passa också på att besöka vår granne Vrena Grönt som också deltar i Aptitrundan.

VILT I VRENA

Öl smakar alltid bäst direkt från tanken och detta är anledningen till att vårt bryggeri är öppet för all­ mänheten. Kom förbi och prova på äkta hantverksöl bryggd på plats, njut av lite god öl­mat, träffa våra bryggmästare och ta det lugnt en stund i vårt mysiga taproom. Besök gärna våra grannar, MORRARÖ ODLINGAR OCH NÖJEN och HORNUDDEN som också deltar i Aptitrundan.

STRÄNGE BREWING COMPANY AB

Makkara Yksi är en populär kvarterskorg på söder i Eskilstuna med finska influenser. Vi jobbar för att främja lokalt producerad öl och korv i kvalitativ enkelhet. Sommartid finns här en stor uteservering mitt i folkvimlet.

Makkara Yksi

Välkommen ut till vårt mysiga café med lantligt läge. Under Aptitrundan flyttar ut i vår härliga äppelträdgård och lagar mat under bar himmel på fina råvaror från våra lokala leverantörer.
Kaffebuffen är fylld med härbakat av våra frukter och bär.
Välkommen till oss mellan 11 och 16.
//Yvonne & Lotta

PS! Passa också på att besöka Solby Gård som ligger väldigt nära oss, de är också med under Aptitrundan. Fantastisk gård!

Marys Café är en grönskande oas med levande livescen. Här avnjuter du mumsiga sötsaker och mättande luncher i mysigt lantlig miljö, antingen inomhus eller bland fruktträden i trädgården.

Utanför Torshälla, i lantliga Åkerby ligger Mary´s Café & Butik, en grönskande oas som bjuder på en skön blandning av mat, konst, inredning och livemusik. Här tänker man ekologiskt och använder sig i möjligaste mån av råvaror från närliggande producenter.

MARY´S CAFÉ & BUTIK

Hos oss på Restaurang & Cafe Lida Gård, njuter du i härlig slottsmiljö.
Du äter och fikar hemlagat & hembakt. Vi bakar och lagar allt på svenska lokala och ekologiska råvaror. Fullständiga rättigheter. Ala carte meny och Dagens lunch.
Man kan också shoppa i våra härliga butik. Här hittar du allt till Hästen-Ryttaren Hunden-Föraren Mode-Vardag & Fritidskläder samt Jakt och inredning.
Barnen leker ute på vår härliga gräsmatta eller i våran mysiga snickerboa.
Vi har öppet alla dagar i veckan året runt.
Under dagen den 10/9 kommer vi ha leverantörer på plats som bjuder Er på smakprover från Sörmland.

RESTAURANG & CAFÉ LIDA GÅRD

Vedugnsbageri med kafé som dukar upp en smakbuffe av hela brödsortimentet på Gula Industrihusets innergård.
Vi gräddar salta och söta lunchcrepes av Warbro Kvarns ekologiska dinkelmjöl med vår egen blåbärssylt och grädde eller säsongens grönt och ost från Järna Mejeri. Vår smörgåsmonter är full av "Smörrebröd på Sörmländska”.
Ekofika med fantastiskt gott kaffe och specialiteterna Bryggarbröd och Frösnappare finns hela dagen. Passa på att kika in på en utav Sveriges största vedeldade ugnar, botanisera hos Köttbutiken Millert & Dahlen mitt över gården eller besök någon av Gula Industrihusets andra butiker.
Välkomna till vår brödvärld!

PRINTZ BAGERI | STALLARHOLMEN

Grönsaker och frukt, Sylt, drycker och inläggningar.
Stefan Sundström och Johan Ehrenberg startar nu ETC Tomat. Ett projekt för att odla tomater och annat viktigt samtidigt som vi gör ren energi. Och de behöver din hjälp. Läs mer här: https://etcel.se/kunder/nu-startar-vi-etc-tomat

ETC Tomat

Varmt välkomna till livsstilsbutiken på landet! Vi deltar i Aptitrundan, kommer att ha öppet 11-15! Vi arbetar med livsstilen kring jakt, det vilda köket och det dukade bordet. Granne med Vrena Viltslakteri och Vrena Grönt.

VRENA BOUTIQUE

Vi gör exklusiva ostar på ekologisk mjölk från sörmländska gårdar. Vi ystar hantverksmässigt och säljer osten i vår egen butik och webbshop. Vi håller öppet under Aptitrundan för försäljning och erbjuder provsmakning av utvalda ostar. Mejeriet ligger på Gjutmästarbacken 1 i Hälleforsnäs. Butiken ligger vägg i vägg med mejeriet, där säljer vi vår ost men även lokala specialiteter. Allt efter säsong.

Vi ystar i liten skala på ett hantverksmässigt sätt och lägger ner mycket tid och arbete på våra produkter. Som småskalig ystare gör vi hela jobbet själv. Under lagringen av osten, som kan vara upp till nio månader tvättas och vänds regelbundet alla kittostar. Många av våra ostar lagras på trähyllor som ger osten både en attraktiv yta och smak.
Vi använder närproducerad ekologisk mjölk som kommer från några gårdar i vår kommun, bland annat Fräkentorps Gård och Flassbro Gård, som ligger en bit utanför Hälleforsnäs. Vi har avtalat med Arla om direkt leverans till oss. Det är viktigt att mjölken är av hög kvalité och att den förvaras rätt fram till dess att vi ystar. Med direkt leverans har vi bra kontroll. Vi använder c:a 3.500 liter komjölk per vecka.
Välkommen till oss.
/Kerstin Jürss och Claes Jürss

JÜRSS MEJERI

Välkommen att besöka vår åretrunt-öppna gårdsbutik på aptitrundan. På Solby odlar vi bl.a. många potatissorter, jordgubbar, hösthallon och spannmål . Under aptitrundan har vi fler sorters nyplockad potatis samt hösthallon från gården. I butiken finner ni även säsongens svenska grönsaker, andra delikatesser och inredning. Passa på att avnjuta en kaffepaus med nyttigare bakverk som fikabyanna kommer servera.
Guidad tur i vår bärodling/tunnelodling kl 12:00 samt 14:00.
Vi ses på Solby

Under Aptitrundan kan du också passa på att besöka populära och omtyckta Marys Café som ligger att någon kilometer från oss.

SOLBY GÅRD

Musteriet och gårdsbutiken på Stavtorp är öppen med våra egna pro­dukter. Efter ett besök ute på går­den kan man även åka upp till vår Delikatessbutik inne i Malmköping där finns produkter från oss men också från många andra sörmländska matproducenter. På gården får du provsmaka honung och det går även att titta in i musteriet och se vår verksamhet.  

STAVTORPS HONUNG & MUSTERI

Vi är ett par som driver ett eko­logiskt och KRAV­-märkt lantbruk. Diko­besättning med slutuppföd­ning av kvigkalvarna samt småskalig utegris­produktion.Vi förädlar störs­ta delen av allt kött och säljer direkt till kund. Under Aptitrundan erbju­der vi följande till försäljning: detaljer från nöt, ölkorv, rökta produkter samt grillade revben och potatissallad. Missa inte vår grissafari. 

NÄRSJÖ GÅRD, FarCon AB

Högtorp gård förädlar smaken av det orörda. Vi utvecklar innovativa produkter utifrån vilda växter och bär som lyfter det nordiska köket. Vi erbjuder smakprov, köp av produkter och inspirerande samtal på Ändebol.
På Ändebol träffar du också kocken Jonas Hammar från Solmyra Smakfullt som trollar fram magiska rätter med avstamp i den Sörmländska myllan..

HÖGTORP GÅRD HOS ÄNDEBOL

Välkommen att besöka våra växthus. Vi kommer under aptitrundan erbjuda provsmakning av tomatsorterna och grönsakerna vi odlar. Utöver det bjuds det på olika sorters inläggningar tex ättiksgurka, chilisås, chutny, tomatmarmelad mm som vi producerar på gården. All våran odling sker utan bekämpningsmedel och fokus ligger på smak.

GRANERFELDTS TRÄDGÅRDSCENTER

Familjejordbruk med inriktning på nöt och fläsk. Köttinriktning mot bbq och grillning. Håller event inom bbq. Gårdsförsäljning.

Om Landsbergs
GÅRDEN
Hytternäs gård ägs och drivs av familjen Landsberg. Gården har varit i familjens ägo sedan 1600-talet och grundades av invandrade svedjebrukare från Finland som bröt marken till det som idag är Hytternäs. Under generationerna som följt har ny mark upparbetats, köpts och delats vid arv och på så sätt har dagens Hytternäs skapats. Gården omfattar ca 30 hektar åker och betesmark samt ca 170 hektar skogsmark. Därtill arrenderas flera närliggande gårdars åkrar och betesmarker. På gården bedrivs köttproduktion samt jord- och skogsbruk.

DJUREN
Kossorna på Hytternäs är av rasen Hereford. Under sommaren betar de bygdens naturbetesmarker där de håller landskapet öppet och den biologiska mångfalden levande. Kor och kalvar går tillsammans under hela kalvens diperiod och de skiljs åt först när kalvarna når könsmognad. Även tjuren går tillsammans med kossorna och på så sätt sker all befruktning på naturlig väg. Många av våra betesmarker har betats av djur under flera årtionden och århundraden. Därav har markerna fått ett högt naturvärde.

KÖTTET
Vi lägger stor vikt vid att kunna leverera toppklassig köttråvara till Er. Därför har vi valt att samarbeta med Närkekött. Där veterinärbesiktas djuren för att sedan slaktas och styckas av proffs. Köttet besiktigas, vacuumpaketeras och märks i enlighet med gällande regler. Vi hämtar sedan köttet och lagerhåller det i minst två veckor för att mörningen ska vara klar när Ni köper det av oss. Vi varierar styckningen efter säsong och styckar även fram efter förfrågan.
Under 2017 kommer vi även börja erbjuda fläskkött från egna Linderödsgrisar.

DIVERSE PRODUKTER
I samarbete med Mälarchark så gör vi flera olika korvsorter med högt köttinnehåll. Vi vill erbjuda välsmakande och mättande korvar av hög kvalité.
Vi tar även fram rökt kött i samarbete med ett lokalt rökeri.
Du kan även hitta fantastiska kryddblandningar från Zigges BBQ samt spännande produkter från Högtorps gård hos oss.
Under hösten 2015 gjordes för första gången äppelmust, av gårdens egna äpplen, som vi nu med glädje kan erbjuda våra kunder.

Landsbergs

Vi gör buffelmozzarella och buffelyoghurt av mjölk från våra egna vattenbufflar. Vi säljer även lammkött och buffelkött och buffelburgare från våra djur. Utöver det har vi lammfällar. Vi har inte fasta öppettider i vår gårdsbutik, mejla oss så bokar vi en tid då du är välkommen förbi att handla. Vi anordnar en Öppen Gårdsdag på våren varje år (vanligtvis första helgen i juni) då alla är välkomna ut till oss för att träffa djuren och se vår verksamhet.

Mer om Öja Gård
Vi producerar svensk buffelmozzarella, lamm- och buffelkött av högsta kvalitet och levererar till både privatpersoner, restauranger och butiker. Vi säljer också lammfällar.
Visste du att flera av Sveriges bästa kockar har serverat våra produkter! Bland annat på dessa fina ställen:
 
- Matbaren, Grand Hotel, Mathias Dahlgren
- Rutabaga, Grand Hotel, Mathias Dahlgren
- Restaurang Frantzén, Björn Frantzén
- Bobergs Matsal, NK, Björn Frantzén
- Operakällaren, Stefano Catenacci
- Julita Wärdshus, Tommy Myllymäki
- Erikberg Catering
- Edsbacka Bistro, Strängnäs
- Elite Hotel, Eskilstuna
- Grand Hotel i Saltsjöbaden

Vi är igång med full produktion! Vår ÖjaBuffelmozzarella och buffelyoghurt gör vi av mjölken från egna bufflar och produktionen sker i vårt gårdsmejeri i hjärtat av Sörmland. Håll utkik på Facebook eller Instagram för senaste nytt från oss.

Vill du köpa vår svenska buffelmozzrella eller buffelyoghurt hittar du listan med försäljningsställen på vår hemsida under fliken Återförsäljare. Vi har oftast nyslaktat fryst lammkött, buffelkött och buffelburgare hemma, beställ det och annat gott. Läs mer på vår hemsida och välkommen att maila din beställning till oss så ordnar vi hemleverans. Vår mejl är: info@ojagard.se

Välkommen
Ebba och Gustaf

Öja Gårdsprodukter

Välkommen till årets hållbara café 2016 & 2017!! Under Aptitrundan har vi provsmakning av några av våra olika sorters toma­ter. Vi tänder grillen och grillar vår Tomat- och basilikakorv samt Muurikkan som vi fyller med nyskördat grönt. Självklart serveras korven med vår rökta chilisås. Här finns också vår goda tomatpaj och pannkaka med vår egen sylt.
Vallgarns Gårdsmejeri finns här med sina nya ekologiska ostar. Barbro från Norrtorps honung kommer kl. 11.00. Våra CSA-medlemmar finns på plats för att svara på frågor och berätta om hur det funkar och vad de får i lådorna. Våra volontärer från Workaway finns också på plats och berättar om hur det är att vara volontär - jorden runt!
Du kan även testa dina örtkunskaper i vår Örtquiz och ha chansen att vinna en låda blandade örter.
Varmt välkommen!
//Karin och Mats med personal
Passa också på att besök våra grannar som också deltar i Aptitrundan, MORRARÖ ODLINGAR OCH NÖJEN och STRÄNGE BREWING COMPANY.

White Guide skrev nedanstående om Hornudden:

Hållbar njutning vid Mälarens strand
Om en bulle kan lägga sig som bomull runt ett hjärta så är det här som det händer. Den smöriga rimbobullen från den välfyllda kakdisken på Hornudden gör det redan efter första tuggan. Upplevelsen förstärks av den besjälade miljön; det mesta i matlagningen och bakningen odlas på gården och allt är ekologiskt. Det är småregn i luften men vi samsas med några andra gäster i ett av de mindre växthusen som är stora nog att rymma två bord och fem personer. Det är lätt att börja prata för vi har kommit hit av samma skäl – det fina fikat och den omhändertagande stämningen. Utsikten över Mälaren är strålande trots gråvädret. Den täta och smakrika chokladkakan har en välgjord, glaserad yta och serveras med gårdens egna jordgubbar och vispad grädde. Det slinker ner en glutenfri rawfood-boll som är kryddad med uppgiggande färsk mynta. Kaffet är välgjort och husets äppelmust är frisk och klar.
Totalpoäng: 34/40

HORNUDDENS TRÄDGÅRD

På Äleby hittar ni vilt i olika former, fryst kött, korvar, köttbullar mm. Smaka och lär om hela kedjan. Titta in i vårt viltslakteri, besök vårt växthus och våra odlingar och handla med er både kött och grönsaker. Innan ni åker vidare på nya smakäventyr kan ni äta en enkel lunch och dricka en kopp kaffe i vårt galleri. Välkomna!

OM ÄLEBY...

"Audi Vocem Naturae "Hör naturens röst"
Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Vi eftersträvar att ge er en upplevelse i form av en matupplevelse med viltkött från vår Viltbod. En dags eller en kvälls aktiv matlagning. En helgs avkoppling i naturskön miljö i något av våra hus eller en jaktupplevelse i våra viltrika marker. 
Det ska vara avkopplande att vara på Äleby. Vi erbjuder tysthet och äkta avskildhet endast 9 mil från Stockholm. De 9 milen avslutas med 1 mils återvändsgränd innan Äleby visar sig på en kulle vid Mälarens strand. Vattnet, skogen, åkrarna och mängden vilt gör Äleby till en oas för stressade själar!
Äleby Gård drivs idag av 3:e och 2:a generationen Högfeldt. Jacob och Therese tillsammans med Jacobs föräldrar Johan och Ingela. Äleby bedriver viltbruk på de nästan 900 hektaren mark vilket ger en artrik, levande och vacker natur där fina råvaror skapas.
Äleby Gård tar emot förbokade sällskap om minst 10 personer och max 120 personer. Äleby lever, vi arrangerar allt ifrån jakter till bröllop, matlagningsaktiviteter och viltmiddagar med strävan att våra gäster ska känna sig som hemma.
I vår gårdsbutik finner ni hjortkött, vildsvinskött, vildand, honung, viltfond och mycket mer. Utöver viltköttet är vi även återförsäljare av SLAM-design. 

Butiken är öppen onsdag-fredag 10-17 samt lördagar 10-15. Vi bjuder gärna på ett recept, en pratstund eller rundtur vid ert besök.

ÄLEBY GÅRD

Rocklösa är en gård i harmoni med naturen. Produktion på djurens egna villkor, hållbarhet, och kvalitet är det allra viktigaste för oss. På Rocklösa kan du både bo, handla och uppleva. I gårdsbutiken hittar du det bästa från ett 20-tal sörmländska mathantverkare. Vilt, korv, kött, ost, inläggningar, marmelader, bakverk, drycker mm.
Vi bedriver en småskalig ekologisk djurproduktion och i butiken kan du köpa våra delikatessägg och beställa låda med killingkött. Vi säljer tvättbara stora fårskinn från gården och effektiva biologiska rengöringsprodukter för städ och tvätt. Snälla mot miljön, din plånbok och ger magiska resultat. Vi har även fjällkor, hästar, lantras- och kulturhöns. Välkommen till oss under Aptitrundan.

ROCKLÖSA GÅRD

Varmt välkomna till livsstilsbutiken på landet! Vi arbetar med livsstilen kring jakt, det vilda köket och det dukade bordet. Granne med Vrena Viltslakteri och Vrena Grönt.

Vrena Boutique

Sörgården Måla finns på plats på Båltsnäs Gård för provsmakning och försäljning av hemkokta marmelader, chutneys, gourmetknäcke, senap, honung och magiska grillsåser andra delikatesser.
Sörgården Måla ger dig god mat, gjord med kärlek och omtanke, ett gediget mathantverk. Vårt gammaldags Hjälmareknäcke, orginal och ursprungsprodukt, bakas efter ett gammalt recpet som funnits i generationer.
Varmt välkomna!
Läs mer om vad du kan göra på Båltsnäsgård under Aptitrundan.

På Båltsnäs KRAV-certifierade Gård kan ni klappa våra lamm och be­söka troférummet med djur från hela världen. I gårdsbutiken kan Ni handla nystyckat lamm­- och viltkött, våra goda korvar och burgare. Äta lunch eller  ta en fika  med hembakt kaka. Provsmakning av rökt kött mm. Grilla korv och hamburgare på vår fina Ofyr.

SÖRGÅRDEN MÅLA PÅ BÅLTSNÄS GÅRD

Under Aptitrundan kan du avnjuta en fantastisk måltid i en unik bruksmiljö. Vi är granne med det populära besöksmålet Reijmyre Glasbruk. Boka bord på tel: 011-87680

Helgmeny lördag 9/9 & söndag 10/9🍴💐🍷
Förrätt:
🍴Gräddig Havskräftsoppa
serveras med löjrom & Skagencréme
🍴Kronärtskockssoppa med örtcréme

Mellanrätt:
🍴Gestgifveriets sorbet

Varmrätt:
🍴Gös från Hjälmaren
🍴Entrecôte från Bjursunds

Dessert:
Chokladkaka
serveras med vispad grädde & vaniljglass

495:-/person

Krögaren Ceith Landin har en mångårig erfarenhet av restaurangbranschen och på meritlistan finns även en utbildning i Grythyttan på Carl Jan Grankvist skapelse, restauranghögskolan. Han är även utbildad hos Paul Bocuse i Lyon Frankrike.
Vid sin sida har han hustrun, Katrineholms volleybollklubbs elitpassare, Agne Zakarauskaite Landin.

Ett besök i orten Rejmyre är en upplevelse i sig med det levande glasbruket och den idylliska hantverksbyn. I Rejmyre och i närområdet finns en rad sevärdheter och aktiviteter.
Du når oss snabbast från...
Norrköping - 37 km
Finspång - 27 km
Katrineholm - 40 km
Stockholm - 175 km
Eskilstuna - 99 km
Örebro - 88 km
Vingåker - 34 km

REJMYRE GESTGIFVERI

Makkara Yksi är en populär kvarterskorg på söder i Eskilstuna med finska influenser. Vi jobbar för att främja lokalt producerad öl och korv i kvalitativ enkelhet. Sommartid finns här en stor uteservering mitt i folkvimlet. Under Aptitrundan så gästas vi av den lokala ölproducenten Möllys Bryggeri som berättar om sina öl, här finns också möjlighet till stor smakupplevelse för den öl-älskande gästen. - Mollys gör kraftöl utan kompromisser, vi gör öl till dig som vill ha smak, upplevelse o kvalite! Som vanligt finns ett brett utbud av öl från Eskilstuna Ölkultur. På menyn hittar du underbart goda rätter med korv som tema.

MAKKARA YKSI

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now